Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe

Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe is een haarolie die wordt gekenmerkt door zijn universele aanbrengmogelijkheid. De technologie van Oléo-Complexe combineert de eigenschappen van vier natuurlijke oliën die het haar beschermen en glad maken, waarbij alle lokken worden voorzien van glans.

Kérastase-olie is beschikbaar in twee uitvoeringen – geel voor elk haartype en groen voor verzwakt haar.

Samenstelling en werking:

Beide oliën van het merk Kérastase zijn afhankelijk van de technologie van Oléo-Complexe, wat een combinatie is van de eigenschappen van natuurlijke oliën (maïsolie, arganolie, pracaxi-olie en camelia-olie) die op een positieve manier invloed hebben op het haar. De samenstellingen van beide cosmetica zijn verrijkt met volatiele siliconen (cyclopentasiloxaan), verantwoordelijk voor hydratatie, verzachting en het glad maken van het haar. Daarbij is het groene serum van Kérastase, Elixer Ultime Grand Cru, verrijkt met een vijfde olie – Moringaboomzaadolie, ook bekend als ‘wonderboomolie’.

Maïsolie – voedt de haarstructuur met vetzuren, vitamines (C, E en K) evn andere voedende stoffen die ervoor zorgen dat alle haarwortels aanzienlijk worden versterkt.
Arganolie – dankzij koolhydraten, mineralen en vitamines beschermt deze olie het haar tegen schade en waterverlies. Dezelfde stoffen stimuleren de haarherstelprocessen.
Pracaxi-olie – dankzij het hydraterende lignocerzuur en behenzuur, waardoor de haarvezels worden beschermd, wordt de resistentie tegen schade een boost gegeven.
Camelia-olie (ook bekend als theeboomolie) – het geeft het haar glans en maakt de lokken glad, wat een juiste voeding vergemakkelijkt. Bovendien beschermt de olie het haar tegen uv-straling, wat op zijn beurt uitdroging tegengaat.
Moringa-olie (alleen in Kérastase Grand Cru-olie) – is perfect voor hydratatie, glad maken en herstellen van vitaliteit van superbeschadigd haar.

Formule:

CONSISTENTIE – Kérastase-producten zijn vettige serums van een nogal zeldzame consistentie en transparante formule. Zij vloeien niet naar beneden op het haar en kunnen worden gebruikt als additieven, in combinatie met ofwel haarmaskers of conditioners. De gele versie van Elixir Ultime kan het haar bezwaren, wat niet gebeurt met de groene versie van het serum (de formule is lichter).

GEUR – Geel Kérastaseserum heeft een iets verstikkende maar toch aangename geur (sommigen omschrijven de geur als exclusief). Het groene serum op zijn beurt, heeft een bloemachtige, delicate geur. Beide geuren blijven lang op het haar zitten.

DOELTREFFENDHEID – De oliën van Kérastase behouden hun eigenschappen 18 maanden na opening. Zij kunnen zeker worden omschreven als effectief, omdat slechts een kleine hoeveelheid van de cosmetica vereist is voor een enkele applicatie. Om deze reden vinden sommige vrouwen het misschien moeilijk om de serums op te maken voor de vervaldatum. En deze taak wordt nog uitdagender wanneer het product alleen wordt gebruikt om de haarpuntjes te voeden.

Manier van gebruik:

Kérastase Elixier Ultime is een product dat op vele manieren kan worden gebruikt. De fabrikant raadt drie methoden aan, waarvan elk iets andere effecten geeft.

 • Methode nr. 1 – Voor beter kammen en stylen – het serum moet worden aangebracht op ietwat vochtig haar (met de handdoek gedroogd).
 • Methode nr. 2 – Op een kapsel, voor meer glans – gewoon een kleine hoeveelheid van de olie moet worden aangebracht op het haar om krullen, golven en rechte lokken te definiëren.
 • Methode nr. 3 – Voor de dagelijkse verzorging, voor bescherming, voeding en gladheid – een of twee doseringen van het serum moeten worden ingewreven in hoofdhuid en haar, voor of na het gebruik van shampoo.

Samenvatting:

VOORDELEN:

 • complex van natuurlijke oliën,
 • aangename en langdurige geur,
 • hydratatie, voeding en versterking van het haar,
 • voor normaal tot beschadigd haar,
 • verschillende manieren van applicatie,
 • handige en elegante verpakking.

NADELEN:

 • te korte periode van gebruik in vergelijking met de doeltreffendheid,
 • kan het haar bezwaren,
 • bevat siliconen.

 

Kérastase Elixir Ultime Oléo-Complexe
9.2 Totale Score

Samenstelling
9.6
Consistentie
8.7
Doeltreffendheid
8.9
Geur
9.6
Women's rating: 4.1 / 5 (3 votes)